Technische informatie


EMAREI® is een flexibele Europese aanbieder van resultaatgerichte, ergonomisch geïndividualiseerde en vonkvrije ATEX-gereedschapskisten van beryllium-koper en antimagnetische en MR-conditionele titaan-gereedschapskisten, van titaan, beryllium-koper en antimagnetisch roestvast staal voor de behoefte van experts, die met sterke magneten en explosieve stoffen, maar ook in explosie- of brandgevaarlijke ruimten werken.

 

Wij willen dat u zich in een technisch veeleisende omgeving op uw werk kunt concentreren

en wij zorgen voor het zekerheidsaspect van uw gereedschap.

 

Met het doel, hoogkwalitatieve antimagnetische en vonkvrije gereedschapskisten in uitgekiende, gebruiksvriendelijke systeemoplossingen voor zeer concurrerende condities te ontwikkelen en leveren, breiden wij doorlopend ons productprogramma uit en behalen daarbij de hoogste klanttevredenheid.

 

 

Wij werken succesvol samen met onze wereldwijd actieve verkooppartners en streven ernaar om de naam van onze onderneming en onze producten blijvend op de kaart te zetten. We zijn zeer optimistisch en bereid om de huidige en toekomstige wensen van onze klanten te vervullen. 


Technische informatie bij MR-zekerheid


MR-zeker zijn producten, waarbij geen bekende gevaren optreden als ze in een magneetveld van de MR-omgeving zijn. MR-zekere artikelen zijn samengesteld uit materialen, die niet elektrisch geleiden, niet van metaal zijn en niet magnetisch zijn.

 

Een element dat volledig bestaat uit elektrisch niet-geleidende materialen die niet van metaal zijn en niet magnetisch zijn kan op basis van een wetenschappelijk bewezen toelichting en testgegevens MR-zeker worden genoemd. Voorbeelden van MR-zekere producten zijn katoenen doeken of siliconen katheters.


MR Conditional - zijn producten met geauthenticeerde zekerheid in de MR-omgeving binnen de gedefinieerde voorwaarden. Er wordt minimaal rekening gehouden met de voorwaarden van een statisch magneetveld, van een omgeschakeld gradiënt-magneetveld en hoogfrequente velden. Aanvullende voorwaarden, inclusief de specifieke configuraties van het element kunnen bevorderlijk zijn. Kenmerk - aanvullende informatie, die in verbinding met een markering als "MR Conditional" geldt, geven een toelichting over aanvullende voorwaarden, waaronder een element binnen de MR-omgeving als zeker kan worden gezien.


MR-onveilig zijn producten, die onacceptabele risico’s voor de patiënten, medisch personeel of andere personen, die zich in de MR-omgeving bevinden, met zich meebrengen.Technische informatie bij ex-beschermingsgereedschap


Beryllium-koperen gereedschap is noodzakelijk gereedschap in alle omgevingen, waarin vonkvrij moet worden gewerkt, daarom wordt Cu-Be-gereedschap ook wel ‘vonkvrij gereedschap’ genoemd. Inzetgebieden zijn alle ATEX-zones, waarin met licht ontvlambare vloeistoffen of gassen wordt gewerkt, bijvoorbeeld:

  • Brandweer
  • Industrie
  • Brandstoftankinstallaties
  • Schilderswerkplaatsen
  • Gas- en elektriciteitscentrales

Beryllium-koperlegeringen zijn niet magnetisch en zijn zeer goede elektrische geleiders. Ze laten in veel gevallen een hoge corrosiebestendigheid zien. Omdat het vonkvije gereedschap van koper-beryllium ook niet magnetisch is, kan het ook worden gebruikt in magnetische velden.

 

 

Veiligheidsmaatregel: koper-berylliumlegeringen geven in vaste vorm geen direct gezondheidsgevaar voor mensen door huidcontact, inademen en/of inslikken. Desondanks is het legeringselement beryllium zeer giftig. Er moet op worden gelet, dat bij het bewerken geen inadembare berylliumdeeltjes ontstaan, zoals bijvoorbeeld bij het slijpen, lassen en solderen het geval is. Zeer lichte bewerking (frezen, draaien, boren) is ongevaarlijk aangezien er dan geen berylliumdeeltjes ontstaan.


EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES

 

Eigenschappen

Gebruik of voordelen

Vonkvrij

 

Geschikt voor potentieel explosieve omgeving zoals werken met olie of gas, petrochemische Industrie

Niet-magnetisch

Onmisbaar voor terrein waar alleen maar met niet-magnetisch gereedschap mag worden gewerkt

Roestvast

Essentiële eigenschap voor gebruik in corrosieve omgeving, zoals zeevaart of brandblusmiddelen

Na het gieten gesmeed

Biedt betere mechanische eigenschappen en betere afwerking


VERGELIJK BERYLLIUMKOPER (BECU) EN ALUMINIUM-BRONS (AL-BR)

 

Onderscheid

Beryllium-Koper

(BECu)-Legering

Aluminium-Brons

(AlBr)-Legering

Hardheid

35-40 HRc (283-365 Brinell)

 25-30 HRc (229-291 Brinell)

Trekvastheid

1117 N/mm2 - 1326 N/mm2

782 N/mm2 - 989 N/mm2

Rekbaarheid

δ ≤ 1,0 %

δ ≤ 5 %

Magnetisme

0

1,2


HOOFDGEBRUIKSVELDEN

Petrochemie

Brandblusindustrie

Mijnbouw

Raffinaderijen

Chemische industrie

Defensie

Gas- en oliepijpleidingen

Getreidesilos und -mühlen

Luchtmacht

Krachtcentrales

Brouwerijen

Marine

Lakproductie

Alcoholverwerkende industrie

Productie van wapens en munitie

Kunststofproductie

Distillerieën

Luchtvaartindustrie

Farmaceutische industrie

Brandweer

Auto-industrie