Informacje techniczne


EMAREI® este un furnizor european flexibil de seturi de instrumente ATEX, orientate spre performanță, personalizate ergonomic, care nu scot scântei și sunt din cupru beriliu și seturi de scule condiționate de RM din titan antimagnetic și realizate din titan, cupru beriliu și oțel inoxidabil antimagnetic pentru a satisface nevoile profesioniștilor ce lucrează cu magneți puternici și explozivi, dar și cei care muncesc în atmosfere explozive sau predispuse la foc.

 

Ne dorim să fii în măsură să te concentrezi asupra muncii tale într-un mediu exigent din punct de vedere tehnic, iar noi avem grijă de aspectul siguranței instrumentelor tale.

 

Scopul nostru este să dezvoltăm și să livrăm seturi de unelte de înaltă calitate, nemagnetice și fără-scântei pentru sisteme de soluții sofisticate, ușor de aplicat în condiții foarte competitive, pentru că ne extindem contant gama de produse în timp ce atingem cel mai înalt nivel de satisfacție a clienților.

 

 

Cooperăm constant și în mod activ cu distribuitorii noștri la nivel mondial și ne străduim să ne îmbunătățim reputația companiei și a produselor noastre. Suntem foarte optimiști și dispuși să îndeplinim nevoile curente și viitoare a clienților noștrii.


Informații tehnice pentru Siguranța în RM


Sigur în RM – un obiect ce nu are potențial periculos în cazul în care este expus unui mediu RM. Obiectele sigure în RM sunt compuse din materiale ce nu condus curentul electric, sunt nemetalice și nemagnetice.

 

Un obiect creat complet din materiale nonconductoare, nonmetalice și nonmagnetice poate fi considerat ca fiind sigur în RM dacă se furnizează argumente științifice decât date din teste. Exemple de obiectece sunt sigure în RM sunt o pătură de bumbac sau un tub de silicon.


Sigur cu condiții în RM – un obiect ce a demonstrat că este sigur în mediul RM cu câteva condiții definite. Minim, trebuie să adresezi condițiile câmpului magnetic static, câmpul magnetic comutator și câmpurile de frecvențe radio. Alte condiții, precum setarea specifice ale obiectului, pot fi necesare.

 

Marcare suplimentară – Informații în plus, care în asociere cu marcarea obiectului ca fiind ”Sigur cu condiții în RM” afirmă într-un vocabular de specialitate condițiile în care un obiect poate fi folosit în siguranță într-un mediu RM.


Nesigur în RM – un obiect ce are potențial periculos pentru pacient, personalul medical sau alte persoane din mediul RM. Informații tehnice despre Uneltele ATEXUneltele din cupru beriliu sunt instrumente indispensabile în toate domeniile în care mașinăriile care nu produc scântei sunt necesare, deci uneltele din cupri beriliu sunt de asemenea cunoscute ca instrumente ce nu produc scântei. Domeniile de aplicare sunt toate ariile ATEX, unde se operează cu lichide și gaze inflamabile, precum:

  • Pompieri
  • Industrie
  • Sisteme de urmărire
  • Vopsitorie
  • Rețele de gaz și electricitate

Aliajele din cupru beriliu sunt nemagnetice și conduc electricitatea foarte bine. Au o mare rezistență la coroziunea provacată de majoritatea elementelor. Considerând că instrumentele din cupru beriliu sunt nemagnetice, asta înseamnă că pot fi folosite în câmpurile magnetice.

 

 

Informații pentru siguranță: Aliajele din cupru beriliu preparate în formă solidă nu prezință un pericol de sănătate direct prin contactul cu pielea umană, inhalare și/sau înghițire. Cu toate acestea, elementul de aliaj din beriliu este foarte toxic. Astfel, trebuie avut grijă ca nicio particulă inhalabilă nu este formată în timpul procesării, așa cum este cazul, de exemplu, în timpul ascuțirii, manipulării sau smălțuirii. Prelucrarea (șlefuirea, învârtitura, săpatul) ar trebui considerată sigură pentru că particulele mici nu pot ajunge în aer.

CECHY I FUNKCJE

 

Proprietăți

Aplicare sau avantaje

Fără scântei

Aplicabil pentru mediile cu potențial explozibil precum munca în industriile ce lucrează cu petrol și gaz și cele petrochimice

NeMagnetic

Critic pentru rafinăriile ce pot utiliza doar instrumente nemagnetice

Rezistent la rugină

Proprietatea principală pentru aplicările în mediile corozive din largul mării sau în instalațiile pentru stingerea focurilor

Făurit înainte de turnare

Oferă proprietăți mecanice mai bune și o finisare mai bună

 

Comparație între Cupru-Beriliu (Cu-Be) și Aluminiu-Bronz (Al-Br)

Diferențe

Aliaj Cupru-Beriliu (Cu-Be)

Aliaj Aluminiu-Bronze (AlBr)

Duritate

35-40 HRc (283-365 Brinell)

 25-30 HRc (229-291 Brinell)

Puterea de tracțiune

1117 N/mm2 - 1326 N/mm2

782 N/mm2 - 989 N/mm2

Abilitatea de întindere

δ ≤ 1,0 %

δ ≤ 5 %

Magnetism

0

1,2


Aplicări principale

Petrochimie

Industria de stingere a focului

Mine

Rafinărie

Industria chimică

Apărare

Conducte de gaz și petrol

Mori și lifturi pentru grâne

Forța aeriană

Stații de electricitate

Berării

Maritim

Producția de vopsea

Industria de procesare a alcolului

Producția de arme și muniție

Producția de plastic

Distilării

Industria de aviație

Industria farmaceutică

Pompieri

Industria auto